7 Mart 2010 Pazar

Model Birleşmiş Milletler Kulübü (BUMUN) Antalya’dan Ödülle Döndü!


İstanbul, (Bahçeşehir MUN), 8 Mart 2010 - 1-6 Mart tarihleri arasında Antalya Le Prestige otelde düzenlenen Uluslararası Model Birleşmiş Milletler (Mun-Tr 2010) yarışmasına 18 kişilik delegasyonuyla katılan üniversitemiz Model Birleşmiş Milletler Kulübü (BUMUN) gösterdiği yoğun çabalar neticesinde yarışmanın takdirini kazanmış; delegelerden Erdem Sezer ve Melisa Şaylı “The Best Delegate” ödüllerine layık görülmüştür.

BUMUN, MUN-TR 2010’un açılış konuşmasında kazandıkları ödüller haricinde kurulduğu 2008 yılından bu yana yaptığı çalışmalar nedeniyle T.C. Dış İşleri Bakanlığı diplomatlarından Yiğit Canay'ın övgülerine ve takdirlerine de nail oldu.

On komitenin bulunduğu simulasyonda delegelerimizden Erdem Sezer İspanya’yı, Çiğdem Soyugüzel Litvanya’yı, Şanser Sözer Estonya’yı The European Council komitesinde; Ayça Güntülü Alkan Estonya’yı, Semiha Eda Terazi Pakistan’ı ve Süreyha Aydın Suudi Arabistan’ı Disarmament & International Security (DISEC) komitesinde; Sinem Dumlu Kuveyt’i ve Melisa Şaylı Pakistan’ı Social, Humantarian &Cultural (SOCHUM) komitesinde; Çağkan Ubay Kuveyt’i, Targan Erel Pakistan’ı ve Furkan Medar Suudi Arabistan’ı Special Political and Decolonization komitesinde; Fatma Esra Yıldızhan Estonya’yı, İlkiz Orhon Pakistan’ı, Burak Sunan Kuveyt’i ve Emine Yetişir Suudi Arabistan’ı Explanatory komitesinde; Dila Çavuşoğlu Kuveyt’i, Baran Ertem Pakistan’ı ve Efe Ünür Suudi Arabistan’ı Legal komitesinde başarıyla temsil etmişler, komitelerindeki ilgili konuları diplomatik kurallar çerçevesinde savunmuşlardır.

Bahçeşehir Mun (BUMUN) daha önce MUN-TR 2009‘da en iyi delege ödülü, ODTÜ Eurosima 2009’da üç tane en iyi delege ve en iyi üniversite ödülü, Oxford MUN 2009’da en iyi katılımcı ödüllerini almıştı. Yurtdışındaki simulasyonlara da odaklanan Model Birleşmiş Milletler Kulübü (BUMUN) çalışmalarını sürdürmektedir.

Yurt içi ve yurt dışından 600’ün üzerinde öğrencinin katıldığı MUN-TR 2010, Türkiye’de altıncı kez düzenleniyor.


Hiç yorum yok: